Synthetische monitoring

Synthetische monitoring

Synthetische monitoring

De prestaties van uw bedrijf en de prestaties en beschikbaarheid van uw kritische applicaties zijn aan elkaar gelinkt. Het is dus van groot belang dat de prestaties van uw kritische diensten worden gemeten om op proactieve wijze incidenten of een verslechtering van de diensten te kunnen opsporen nog voordat de gebruikers daar last van ondervinden.

 

 

Synthetische monitoring om de waargenomen kwaliteit te bewaken

Sinds 2001 ontwikkelen wij bij ip-label synthetische monitoring (actief monitoring) oplossingen om onze klanten te helpen bij het optimaliseren van de prestaties van hun digitale diensten. Onze naar de gebruiker gerichte oplossingen of synthetische monitoring oplossingen meten de beschikbaarheid en de prestaties van uw kritische applicaties zoals die door uw gebruikers worden ervaren. Dankzij deze proactieve metingen, die in een vastgestelde gebruikscontext worden uitgevoerd, kunt u uw SLA’s (servicecontracten) opvolgen en de diagnose opmaken van uw onbeschikbaarheden en slechtere prestaties.

Het verhaal van een klant

 

Een proactieve virtuele gebruiker

Synthétique MonitoringOnze synthetische monitoring oplossing (actief monitoring) simuleert elke handeling die representatief is voor normaal gebruik door een doorsnee klant van uw digitale diensten.

Synthetische monitoring: onze toepassingsgerichte of gedeelde actieve robots hebben u een en ander te vertellen:

  • De gedeelde robots zitten wereldwijd verspreid over een honderdtal Points of Presence (POP) en zijn met het internet verbonden via het core-netwerk van de belangrijkste providers.
  • Met de toepassingsgerichte robots, die op verzoek worden geïnstalleerd in een intranetomgeving, kunt u inspelen op de behoeften van een specifieke meetomgeving (browserversie, VPN, plaatselijk moeilijk te installeren client, enz.) maar indien u dit wenst, kunt u onze oplossing ook internaliseren en uitvoeren.

 

Als echte eindgebruiker met veel toegevoegde waarde levert elk element van dit actief metrologienetwerk indicatoren van de prestaties van applicaties zoals zouden zijn waargenomen en wordt u op basis van integriteitscontroles en controles van datacoherentie, 24/24 en 7/7, gewaarschuwd indien zich anomalieën, incidenten of onbeschikbaarheid zouden voordoen:

  • vanuit een of meer punten via de particuliere of publieke IP-netwerken.
  • vanuit hun standaard gebruikscontexten (in het core-netwerk geconnecteerde vaste terminal) in een geijkte omgeving.

 

Zowel met onze gedeelde als toepassingsgerichte actieve robots kunt u de gebruikerservaring in standaard gebruiksvoorwaarde volgen (eindklanten, mobiele medewerkers, enz.) vanuit een geijkte, stabiele en gecontroleerde omgeving.

 

MAAK KENNIS MET ONS AANBOD