mobiele applicaties

Monitoring uw mobiele applicaties

Evalueer de waargenomen kwaliteit van uw mobiele apps

De waargenomen kwaliteit is van essentieel belang: een door de gebruiker als slecht ervaren kwaliteit kan nadelig zijn voor uw mobiele applicatie (ze wordt verwijderd, niet gebruikt…), voor uw merkimago maar ook voor uw activiteit (slechte beoordelingen en commentaren van gebruikers op App Store, verlies van omzet en/of productiviteit…). Hoe kunt u uw mobiele applicaties superviseren in een complexe IT- en gebruikerscontext (multi-devices, multi OS, multi-networks…)?
Met onze oplossing Mobile APM kunt u tijdens de gehele levensduur van een mobiele app de door de gebruiker waargenomen kwaliteit superviseren en meten.

Mobile APM

Superviseer uw mobiele apps en beoordeel de door de gebruiker ervaren kwaliteit

Het aanbod voor supervisie van uw mobiele apps is opgebouwd rond 2 componenten:

  • De synthetische monitoring (actief): deze component die is gebaseerd op echte terminals (IOS, Android), legt de klemtoon op het bewaken van een kritisch klantenparcours dat 24u./7 wordt gesuperviseerd.
  • Real-user monitoring: hierbij betreft het een agent (SDK IOS of Android) die in uw applicatie is ingebed. Daarmee kunnen tal van terminals en gebruiksgevallen perfect worden bestreken.

Ten behoeve van tests van mobiele netwerken is een meetrobot van ip-label beschikbaar die kan worden geïnstalleerd op marktterminals om audits tegen minimale kosten uit te voeren. Daarna kunnen de resultaten worden getoond via Dataviz.

Het Dossier Downloaden

Supervisie mobiele applicaties

Proactieve supervisie van uw mobiele apps 24 / 7

Test de beschikbaarheid van uw mobiele apps in een beheerste context. Uw mobiele applicaties worden gesuperviseerd door het aansturen van Apple (iPhone/iPad) of Android-terminals om het gedrag van een gebruiker op een kritisch parcours te reproduceren: de applicatie starten, authenticatie met invoer via toetsenbord, opzoeken, raadplegen, swipe-navigatie: naar beneden, naar rechts, naar links, enz.

Voor elke actie worden KPI’s gegeven, evenals een screen- en netwerkshot indien zich fouten voordoen (alarm bij stoornissen). In combinatie met mobiele RUM zijn de geleverde diagnoses momenteel de best gedocumenteerde van de markt.

Supervisie mobiele applicaties

Een volledig zicht op al uw mobiele gebruikers

Dankzij onze

«Real-user»-supervisie van uw mobiele apps. Door integratie van de APM mobile library van ip-label, die ook wel SDK (Software Development Kit) wordt genoemd, wordt u een intern zicht geboden op de werking van uw applicatie. De metriek van uw applicatie wordt zowel op de ‘native’ of ‘webview’-schermen getoond.

Door ‘in te breken’ in de zwarte doos van de applicatie biedt SDK ip-label ook zicht op de werking van de externe oproepen naar services van derden die u integreert (web services, enz).

Een klant getuigt

Netwerkmonitoring

Test de dekking van uw mobiele gebruikers

Om de dekkingskwaliteit in mobiele omgeving (filiaal, auto, enz.) te evalueren biedt ip-label twee applicatietypes die inspelen op de volgende verlangens:

  • Crowdsourcing gebaseerd op eenvoudige downloadtests.Deze applicatie is bestemd voor publicatie op AppStore Google et Apple voor verspreiding bij het grote publiek.
  • Een onboard meetrobot die kan worden geprogrammeerd om de doelen en het gebruik van uw activiteit te testen.Deze robot is bedoeld om op de terminals van uw medewerkers of ip-label adviseurs te worden geïnstalleerd. Hiermee kunt u de doelen en testtypes haarfijn instellen terwijl u toch gegevens kunt blijven verzamelen op een door ip-label beheerd SaaS-platform.

U wenst ons oplossingen uit te proberen?

Contact